Cartea de proză scurtă a lui Vlad Pohilă - TARAGAN, Elena (BIBLIOPOLIS, 2026)
Articolul reflectă evenimentul de lansarea a volumului postum de proză scurtă „Pe bulevardul fără oameni” (Chișinău, 2025) al lui Vlad Pohilă, în care sunt reunite cinci nuvele publicate anterior în reviste: „Pe bulevardul fără oameni”, „Doctor Fabius”, „Nu, el nu voia să moară”, „Așot, ce-ai făcut tu, Așot?” și „Un cumnat, doi cumnați”. Nuvelele dezvăluie un observator fin și ironic al naturii umane (cu teme precum boema chișinăuiană, pactul faustic, însingurarea, emigrația și ambițiile intelectuale) într-o lume grotescă, egoistă și plină de contradicții.