Seninul clipelor dăruite - IFTODI, Lina (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul descrie serviciul „Seniorii” de la Biblioteca „Liviu Rebreanu”, lansat în 2022 și destinat utilizatorilor cu vârsta de peste 50 de ani. Prin acest serviciu, coordonat de Lina Iftodi, se promovează socializarea, comunicarea și activitățile culturale ce contribuie la reducerea stresului și la îmbunătățirea sănătății mintale prin lectură, biblio- și meloterapie, precum și prin familiarizarea cu tehnologiile digitale. Întâlnirile tematice din cadrul serviciului încurajează împărtășirea experiențelor și creează o atmosferă familială. Expozițiile, recitalurile de poezie și cadourile literare îmbogățesc aceste evenimente. Datorită aprecierii participanților, se planifică extinderea serviciului cu seri literare, șezători, ateliere de creație, rebusuri și excursii, consolidând astfel rolul bibliotecii ca spațiu de conectare și vitalitate pentru seniori.