Colocviul național cu participare internațională „Bogdan Petriceicu Hasdeu – spiritus loci”, ediția I: „B.P. Hasdeu la ora relecturii” - TARAGAN, Elena (BIBLIOPOLIS, 2025)
Pe 26 februarie 2025, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău a organizat prima ediție a Colocviului Național cu Participare Internațională „Bogdan Petriceicu Hasdeu – Spiritus Loci”, dedicat patronului spiritual al instituției. Evenimentul a reunit bibliotecari, scriitori și cercetători din România și Republica Moldova pentru a omagia moștenirea cărturarului. Evenimentul s-a desfășurat în două ateliere: primul a analizat receptarea operei lui Hasdeu și a familiei sale, iar al doilea a explorat spiritul civic, arhiva spiritistă și metoda sa științifică. Colocviul a reafirmat importanța redescoperirii lui Hasdeu pentru cultura contemporană.