Bibliotecile publice din Republica Moldova și provocările accesului la carte electronică - TARAGAN, Elena (BIBLIOPOLIS, 2025)
Pe 29 noiembrie 2024, cu sprijinul Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Consiliul Biblioteconomic Național a organizat discuția publică „Facilitarea accesului utilizatorilor de biblioteci la cărțile electronice”. Evenimentul a reunit bibliotecari, editori, specialiști IT, experți în drepturi de autor și scriitori pentru a aborda provocările accesului la cărți electronice în bibliotecile publice din Republica Moldova. Discuția a evidențiat necesitatea unor reglementări clare privind drepturile de autor, a colaborării internaționale și a parteneriatelor public-private pentru a facilita accesul durabil la cărți electronice.