Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” – instituție bazată pe idei (despre organizarea Târgului de idei, 2023) - HARJEVSCHI, Mariana (BIBLIOPOLIS, 2025)
Târgul de idei „Biblioteca pentru comunitate”, organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” cu ocazia aniversării a 146 de ani de la fondare, a fost o platformă de promovare a inovației prin contribuțiile celor 27 de filiale din rețeaua BM. Șefi de bibliotecă, șefi de secție și bibliotecari au prezentat 27 de proiecte creative, acoperind domenii precum inovația în serviciile educaționale, cultura și creativitatea, tehnologia digitală, conservarea patrimoniului, serviciile sociale și de sănătate, spațiile și mediile de învățare, precum și proiectele de dezvoltare și modernizare. Evenimentul a stimulat colaborarea și creativitatea, consolidând rolul bibliotecii ca centru de învățare și adaptare la nevoile comunității.