Маскот как инновационный элемент эффективных маркетинговых коммуникаций организации - РАЙЛЯН, Елена; КИРИЦА, Ольга (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul abordează subiectul utilizării mascotelor în lumea modernă. Sunt reflectate rolul, semnificația și evoluția caracterului mărcii în organizațiile axate pe servicii. Avantajele unei mascote și locul acesteia în comunicațiile de marketing integrate ale unei organizații contribuie la recunoașterea și poziționarea acesteia pe piață. Este prezentat un algoritm pentru crearea unei mascote pentru o companie care furnizează servicii și se concluzionează că o strategie de promovare а bibliotecii bazată pe un caracter puternic de marcă duce la o loialitate sporită a utilizatorilor.