Biblioteca – prisacă a înțelepciunii spre beneficiul comunității - VIZIRU, Andrei (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul descrie sărbătorirea Zilei Bibliotecii „Transilvania” din Chișinău, la cei 33 de ani de activitate, prin evenimente culturale care au consolidat parteneriatul cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj. Manifestările au inclus un Salon de Carte cu o donație de peste 140 de volume noi, un spectacol folcloric al Centrului „Ghiocel” și al ansamblurilor „Doruleț” și „Fluier”, o întâlnire literară cu Val Butnaru, care a prezentat romanul Călăuza tibetană, și vernisajul expoziției de pictură „Misterul culorilor” a Virginiei Mireanu.