Personalități dobrogene care și-au legat numele de Basarabia - STELIAN, Luminița; DOBRE, Angela-Anca (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul evidențiază contribuțiile unor personalități născute în Basarabia și Dobrogea, care au influențat cultura, politica și societatea românească. Printre acestea se numără Boris Cobasnian (dirijor, fondator al corului „Vox Maris”), Simion Tavitian (jurnalist, fondator al „Târgului Colecționarilor”), Constantin Tomescu (teolog, profesor în Chișinău), Nicolae Rădulescu-Dobrogea (administrator în Basarabia), Solomon Rosenberg (avocat, lider al comunității israelite), Luca Brânză (avocat, politician), Apostol D. Culea (inspector cultural, publicist) și Milița Pătrașcu (sculptoriță de avangardă). Sunt subliniate legăturile culturale și istorice dintre cele două provincii, ilustrând unitatea spirituală a românilor în ciuda frontierelor vremelnice.