Povestea micilor europeni la cea de-a XV-a ediție - JUC, Liliana (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul descrie activitățile Clubului „Micii europeni” organizat în anul 2024 de Biblioteca „Târgoviște”, un program estival pentru copii (6-12 ani) care promovează cunoașterea Uniunii Europene. Prin metode interactive (prezentări, jocuri, ateliere), copiii descoperă tradițiile, simbolurile și curiozitățile celor 27 de state membre, dezvoltând competențe interculturale și valori europene precum toleranța și cooperarea. În cadrul ședințelor, copiii au descoperit țări precum Estonia, Letonia, Lituania, statele scandinave, Germania, Belgia, Olanda, Polonia, Malta și Irlanda, particularitățile lor culturale și istorice.