Clubul „Lectură generoasă” și omagiul adus lui Constantin Tănase la Biblioteca „Transilvania” - ROGAC, Raia (BIBLIOPOLIS, 2025)
Materialul consemnează întrunirea Clubului „Lectură generoasă” organizat la Biblioteca „Transilvania”, dedicat comemorării celor 75 de ani de la nașterea lui Constantin Tănase, publicist, scriitor și patriot. În cadrul evenimentului, s-a evidențiat contribuția sa la cultura română, reflectată în volumul „Ultimul editorial” și în activitatea desfășurată la ziarul „Timpul”. S-a menționat aportul adus de Constantin Tănase bibliotecii, precum și faptul că instituția i-a elaborat o biobibliografie. Evenimentul moderat de Alexandra Tănase a reunit scriitori, ziariști și cititori, care au subliniat actualitatea mesajelor sale despre limba română și identitatea națională, consolidând rolul bibliotecii ca spațiu de reflecție și omagiere a patrimoniului cultural.