Onisifor Ghibu – savant, educator și militant român - MAXIM, Dumitru Dan (BIBLIOPOLIS, 2025)
Pe 30 mai 2024, în cadrul „Zilelor Ghibu”, Biblioteca „Onisifor Ghibu” a sărbătorit 141 de ani de la nașterea marelui cărturar-patriot printr-o serie de evenimente culturale dedicate omagierii sale, sub genericul „Onisifor Ghibu – savant, educator și militant român”. La eveniment au participat elevii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Chișinău, care au prezentat cronologia vieții și activității lui Onisifor Ghibu.