Jurnal de Helsinki (10-15 iunie 2024) - HARJEVSCHI, Mariana (BIBLIOPOLIS, 2025)
Materialul reflectă experiența dr. Mariana Harjevschi, director general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, care, în perioada 10-15 iunie 2024, a efectuat o vizită de studiu la Biblioteca Oodi din Helsinki (Finlanda). Această vizită a fost posibilă grație unui grant de mobilitate obținut prin programul EU4Culture, finanțat de Uniunea Europeană, care promovează dezvoltarea culturală în țările Parteneriatului Estic. Experiența doamnei M. Harjevschi i-a oferit perspective valoroase asupra inovației, designului și practicilor de management specifice bibliotecilor moderne și asupra adaptării spațiilor la nevoile utilizatorilor.