Programul de lectură „Chișinăul citește”, ediția a XXI-a - ROGAC, Raia (BIBLIOPOLIS, 2024)
Pe 26 februarie 2024, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău, a fost lansată cea de-a XXI-a ediție a Programului de lectură „Chișinăul citește”, un program comunitar de tradiție care promovează lectura și facilitează interacțiunea dintre cititori și scriitori. În această ediție, au fost propuse trei cărți, fiecare destinată unei anumite categorii de vârstă: Doggy de Maria Pilchin (pentru copii), Cu romanul în vacanță de Grigore Chiper (pentru adolescenți) și Legată cu funia de pământ de Lorina Bălteanu (pentru adulți). Evenimentul a fost moderat de dr. Mariana Harjevschi, directorul general al Bibliotecii Municipale, care a subliniat importanța lecturii într-o eră dominată de internet și tehnologie digitală. Criticul literar Viorica-Ela Caraman a evidențiat sensibilitatea și profunzimea cărții Doggy, iar scriitoarea Moni Stănilă a subliniat creativitatea și bucuria oferite de lectura volumului Cu romanul în vacanță. Scriitoarea Paula Erizanu a analizat cartea Legată cu funia de pământ, subliniind stilul poetic și elementele autobiografice puternice ale romanului. Programul „Chișinăul citește” se va desfășura pe tot parcursul anului 2024, incluzând o varietate de activități culturale, de la lansări de carte și dezbateri literare, până la conferințe literare de totalizare, programate pentru noiembrie.