Biblio Polis - Vol. 44 (2012) Nr. 3 (Serie nouă)  
ARHIVA  
ANIVERSĂRI / ГОДОВЩИНЫ / ANNIVERSARY
Ninela CARANFIL
Biblioteca „Onisifor Ghibu” – simbol al românismului

Nu ţin minte când a fost instituită Biblioteca „Onisifor Ghibu”... Se afirmă că ar împlini 20 de ani, însă eu am impresia că această instituţie a rezistat tuturor intemperiilor încă de pe timpul României Mari. A trecut de la Onisifor Ghibu la Octavian Ghibu. Ea a rezistat ca o mărturie, ca un simbol, o citadelă a românismului în plin centrul Chişinăului. În pofida interdicţiilor sistemului comunist criminal, fără lumină, fără căldură uneori, o mână de femei curajoase, prin mult sacrificiu şi dragoste de Ţară, au menţinut făclia arzândă a spiritului românesc.

Câte manifestări minunate, întâlniri cu oameni interesanţi, lansări de carte, dialoguri, dispute şi dezbateri cu public larg şi setos de cultură, s-au desfăşurat aici!

Activitatea neobosită a colaboratorilor Bibliotecii, în frunte cu temerara Elena Vulpe, rămâne a fi una pilduitoare pentru noi toţi.

Personal am participat la multe manifestări de suflet, mi-am lansat prima mea carte şi primul meu CD anume la Biblioteca „Onisifor Ghibu”, lucru pentru care mă simt onorată şi le mulţumesc gazdelor pentru că au fost alături la bucuriile şi împlinirile mele.

Tuturor bibliotecarelor le doresc în continuare multă sănătate, dârzenie şi să fie binecuvântate de bunul Dumnezeu.

Ninela CARANFIL,

Artistă a Poporului